Acasă Uncategorized Angel Tîlvăr: Putem contribui la amplificarea potențialului comunităților românilor de peste hotare!

Angel Tîlvăr: Putem contribui la amplificarea potențialului comunităților românilor de peste hotare!

sursa foto: Agerpes

Ministrul românilor de pretutindeni, Angel Tîlvăr, a transmis un mesaj de încurajare, susţinere şi urări pentru românii din străinătate: “Sărbătorile sunt alcătuite din lucruri care nu pot fi făcute sau spuse decât românește – colindăm românește, gătim bucate românești, ne bucurăm așa cum numai românii o știu”.

Angel Tîlvăr susţine că a fost mereu alături şi aproape de românii de peste hotare: „Am făcut-o până acum ca parlamentar, într-o comisie al cărui domeniu de activitate cuprinde multe dintre aspectele ce privesc viața celor care trăiesc departe de patrie, precum libera circulație, accesul pe piața muncii, standardele pe care trebuie să le respecte în domeniul minorităților toate statele membre și candidate din Uniunea Europeană. Am lucrat mereu pentru rezolvarea acestora și am făcut-o cu toate mijloacele parlamentare. De acum înainte o voi putea face și ca ministru delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare. Contez în acest efort pe dialogul cu voi toți – ca parte a unei societăți civile românești care nu poate fi segmentată de granițe. Prin dialog și comunicare, putem contribui la amplificarea potențialului comunităților românilor de peste hotare și la promovarea intereselor acestora. Doresc să continui tot ce a fost bun și viabil, dar vreau ca împreună să facem și mai mult pentru păstrarea și promovarea valorilor românești”.

Dragi români de pretutindeni, revenind la spiritul sărbătorilor, vă doresc un An Nou cu bucurii și împliniri!”, conchide ministrul delegat al românilor de pretutindeni, Angel Tîlvăr.