Angel Tîlvăr: Trei culori vechi şi sfinte ne unesc oriunde am fi....

Angel Tîlvăr: Trei culori vechi şi sfinte ne unesc oriunde am fi. La mulți ani, tricolor drag!

Ministul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, consideră că “trei culori vechi şi sfinte ne unesc oriunde am fi: albastru, galben, roşu”. Acesta subliniază în mesajul său cu oacia Zilei Națională a Drapelului că tricolorul nostru este steagul prin care spunem că suntem români.

El ne uneşte peste graniţe şi peste depărtări ca părţi ale aceluiaşi neam, a uneia şi aceleiaşi comunităţi a românilor de pretutindeni. Tricolorul ne însoţeşte toată viaţa. Există obiceiul vechi de a-l lega de leagănul noilor născuţi, de a-l purta la nunţi, îl găsim împletit pe hainele căluşarilor şi urătorilor care ne aduc veştile bune, al cămăşilor şi iilor româneşti. Îl găsim purtat în istoria redeşteptării naţionale ca steag al afirmării unităţii, al câştigării independenţei, al naşterii statului nostru. Îl regăsim arborat în clipe de sărbătoare oriunde sunt români, ca semn al mândriei şi dorului de ţară”.

Reamintim că ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi este marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.