Angela Gheorghiu debutează în ”Werther”, pe scena Operei din Viena

Angela Gheorghiu debutează în ”Werther”, pe scena Operei din Viena

Soprana Angela Gheorghiu debutează, joi, în rolul Charlotte din opera ”Werther” de Jules Massenet, pe scena Operei din Viena, anunță Agerpres. Spectacolul va avea trei reprezentații, toate vândute deja integral. ”Am înregistrat în trecut în studio rolul Charlottei, însă este pentru prima dată când îl interpretez pe scenă, într-un spectacol de operă”, spune Angela Gheorghiu. ”Mă bucur că debutul meu are loc chiar în orașul în care opera lui Massenet s-a auzit pentru prima dată și sper ca reprezentațiile pe care le vom oferi acum publicului vienez să scrie o pagină frumoasă în istoria acestei partituri. Opera oferă un privilegiu rar – acela de a crea experiențe muzicale proaspete cu partituri centenare, de a debuta în noi formule și în noi spectacole – iar această continuă înnoire mă încarcă de emoție și energie”, a adăugat soprana.

Producția din Viena are, pentru prima dată, în fruntea distribuției, o soprană de un asemenea calibru, rolul Charlottei fiind de obicei rezervat mezzo-sopranelor. Orchestra Operei de Stat este dirijată de Frederic Chaslin, iar partenerul de scenă al celebrei soprane este tânărul tenor francez Jean-Francois Borras.

Soprana Angela Gheorghiu a cântat pe toate marile scene din lume, între care New York, Philadelphia, Londra, Paris, Milano, Salzburg, Berlin, Barcelona, Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Shanghai. Pentru cariera sa, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincții, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris și titlurile de Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor și Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, acordate de Guvernul francez.

Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universității de Arte din Iași și al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor, iar doi ani mai târziu a primit Medalia „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai pentru promovarea valorilor culturii românești în străinătate.