Angela Gheorghiu, în concert la Atena

Angela Gheorghiu, în concert la Atena

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 23 septembrie 2017, începând cu ora 21.00, soprana   româncă de talie internațională Angela Gheorghiu va susține  împreună cu tenorul Marios Frangoulis, sub acompaniamentul   Orchestrei  de Stat din Atena  condusă de Eugene Khon,   un concert  extraordinar la teatrul antic  Herodes Atticus Odeon (Herodeion), amfiteatrul de sub Acropole, eveniment la care sunt invitați  toți românii iubitori de operă din Atena.

Talentată ca un diamant, căreia i  s-au înclinat cele mai mari teatre lirice ale lumii, soprana născută în România este astăzi o stea  a operei. Împreună cu tenorul elen Marios Fragoulis  împărtășesc dragostea lor pentru muzica clasică.

Așadar, la Odeon de Herodes Atticus, sâmbătă 23 septembrie 2017, Angela Gheorghiu și Marios Frangoulis îi vor ghida spre o lume magică, alcătuită din  arii preferate și duete celebre, precum și piese de pe albumul „My world“, înregistrat de celebra soprană, oferind audienței o experiență muzicală deosebită.   Invitatul special  al momentului  este violonistul  Zoltan Maga care vine direct de la Budapesta .

Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi. În acelaşi an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul Steaua României în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia Nihil Sine Deo din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate. – corespondență de la Daniela Popescu, Grecia

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.