Ansamblul „Dor Basarabean” a încheiat Programul ARC-2016 din Tabăra Oglinzi

Ansamblul „Dor Basarabean” a încheiat Programul ARC-2016 din Tabăra Oglinzi

Peste 2.000 de tineri români de pretutindeni s-au odihnit vara aceasta în cadrul programului ARC-2016 în Centrele de Odihnă şi Agrement din Sulina şi Oglinzi. Printre ei s-au numărat şi circa patru sute de tineri români din regiunile Cernăuţi, Transcarpatia şi Odesa. La ultima serie din cadrul Programului ARC-2016, la Centrul de Odihnă şi Agrement Oglinzi, judeţul Neamţ au participat 143 de elevi şi tineri din Republica Moldova, Grecia şi Ucraina. Membrii Ansamblului de dansuri „Dor Basarabean” din localitatea Utkonosovka, regiunea Odesa,  au prezentat  mai multe spectacole foclorice, demonstrând tinerilor români de pretutindeni talentul şi vocaţia lor, dragostea faţă de folcorul românesc şi dansurile strămoşeşti, care se păstrează cu sfinţenie în sudul Basarabiei, informează Radio Cernăuţi, citat de Bucpress.eu.

Ca şi la seriile anterioare, la ultima ediţie au activat diverse ateliere de pictură, desen, poezie, teatru, muzică, fotbal, volei, şah, tenis de masă. La închiderea Programului ARC-2016, celor mai ingenioşi şi talentaţi români li s-au înmânat premii şi diplome din partea organizatorilor.

Andrei Sîrbuleascu, consilier la Ministerul Afacerilor Externe, prezent la ultima serie a Programului ARC-2016 de la Oglinzi,  la despărţire le-a înmânat personal membrilor Ansamblului de dansuri „Dor Basarabean” din regiunea Odesa un drapel al României cu un mesaj de mulţumire pentru modalitatea prin care promovează portul popular şi tradiţiile româneşti în sudul Basarabiei.