Ziua Națională a României la Cernăuți

Ziua Națională a României la Cernăuți

Consulatul General al României la Cernăuți organizează o serie de manifestări de 1 decembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României.Astfel, joi, 1 decembrie 2016, de la ora 10.00, in Catedrala Sf. Duh din Cernăuâi va fi oficiată slujba de Te Deum de pomenire a eroilor neamului, potrivit tradiţiei bisericeşti şi hotărârii Sfântului Sinod.

Începand cu ora 11.30, la Muzeul de Artă din Cernăuți are loc vernisajul expoziției “Mănăstirile din nordul Bucovinei în fotografii” aparținând artisutului bucovinean Vasile Paladean.

Oficialii români au mai programat depuneri de flori la ora 13.00 la monumentele lui Eminescu și Taras Șevcenko, în centrul orașului Cernăuți.

Cu ocazia împlinii a 98 de ani de la Marea Unire din 1918, de la ora 14.00, Teatrul Academic Muzical – Dramatic “Olga Kobileansca” va găzdui un concert extraordinar la care vor participa ansamblul folcloric „Hora” din comuna Vlăsinești, Maria Iliuț și ansamblul etnofolcloric “Crenguța de iederă” și grupul folcloric “Ai lui Ștefan noi osteni” din Vicovul de Sus, intrarea publicului fiind libera.