Anunț important pentru membrii comunității românești din Marea Britanie!

Anunț important pentru membrii comunității românești din Marea Britanie!

292
0

În intervalul 12 iunie – 31 august 2017, titlurile de călătorie pentru cei care călătoresc în România nu se vor mai elibera la sediul Secției Consulare! Ambasada României la Londra a închiriat și amenajat un spațiul distinct care se află la adresa 8,9,10 World’s End Place, Chelsea, Londra, SW10 0HE, pe strada King’s Road, în spatele Teatrului Chelsea. Click pe link pentru indicații de deplasare Biroul Eliberare Titluri de Călătorie.

Informații generale:

Programul de lucru cu publicul. Luni – Vineri, depunerea actelor se face în intervalul 09-14.00, iar ridicarea între orele 15.00-17.00;  se eliberează celor care trebuie să călătorească în România și nu dețin pașaport sau carte de identitate valabilă; acest serviciu nu mai necesită programare prealabilă! Toate titlurile de călătorie se vor elibera NUMAI pe baza documentelor justificative privind plecarea în România (bilete de avion, rezervări la autocar, BAC etc.) printate sau disponibile pe telefon;  fiecare solicitant (parintii pentru minori sau adult) trebuie sa prezinte documentele de identitate (certificate de naștere românești sau britanice cu apostilă – forma lunga, cu scris negru, carti de identitate sau pasapoarte) in original si xerocopie;  fiecare solicitant (parintii pentru minori sau adult) trebuie sa prezinte 2 poze tip pasaport (poza de la umeri in sus, pe fundal alb); este recomandat, în măsura în care se poate, să descărcați Formularul de eliberare titlu de călătorie și să îl aduceți completat, urmând a îl semna și data în fața funcționarilor consulari; acest serviciu consular este gratuit; de regulă,, titlurile de călătorie pot fi ridicate în ziua depunerii cererilor. În cazul în care sunt necesare verificări suplimentare pentru confirmarea identității solicitantului, cererea se înaintează Direcției Generale de Pașapoarte. Procedura de confirmare a identității poate dura 2-14 zile.

Totodată titlul de călătorie se înmânează numai titularului sau, în cazul minorilor sub 14 ani, unuia dintre părinți, care trebuie să prezinte un act valabil de identitate (CI, pașaport sau titlu de călătorie), şi este  valabil 30 de zile și poate fi folosit doar pentru o singură călătorie către România. După intrarea în România, titlul de călătorie îşi pierde valabilitatea.Pentru a reveni în Marea Britanie, persoana respectivă trebuie să obțină în România o nouă carte de identitate sau un nou pașaport. Adulții  pot depune cererea personal, iar minorii de peste 14 ani depun cererea personal și trebuie să fie însoțiți de ambii părinți. În cazul minorilor sub 14 ani este necesară prezența ambilor părinți. În cazul în care unul dintre părinți nu se poate prezenta, este necesară prezentarea unei procuri / declarații notariale din partea părintelui care nu este prezent, prin care părintele să își exprime consimțământul pentru eliberarea unui document de călătorie pentru minor. Procura / declarația poate fi autentificată de un notar public din România sau de o misiune diplomatică / oficiu consular al României din străinătate. Procura / declarația poate fi autentificată și de un notar public / solicitor din Marea Britanie sau din alt stat, dar în acest caz documentul trebuie certificat cu Apostila, conform Convenției de la Haga, sau supra-legalizat.

De asemenea, persoanele care au nevoie de titlu de călătorie pentru a obține o procură pentru reînnoirea cărții de identitate sunt rugate să se programeze pentru eliberarea procurii pe portalul www.econsulat.ro iar când se vor prezenta la programarea pentru procură li se va elibera și titlul de călătorie.

Pentru mai multe informaţii privind documentele necesare pentru titlul de călătorie pentru adulţi şi minori, ,  MAE pune la dispoziţie un comunicat amplu pe această temă la următoarea adresă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ