Aproximativ 4.500 de români din diaspora au votat prin corespondenţă până la...

Aproximativ 4.500 de români din diaspora au votat prin corespondenţă până la ora 22:00

Locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral pentru Votul prin Corespondenţă, Ildiko Dosa, a anunțat joi că aproximativ 4.500 de români din diaspora au votat prin corespondenţă până la ora 22:00, afirmând că toate voturile care vor ajunge până la ora 24:00 vor fi considerate valide.

‘”Am primit aproximativ 4500 de voturi prin corespondenţă până la această oră. Poşta Română va mai veni încă o dată până la ora 24:00 pentru a aduce ultimele voturi prin corespondenţă”, a declarat pentru MEDIAFAX locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral pentru Votul prin Corespondenţă, întrebată câte voturi prin corespondenţă au fost primite până la ora 22:00.

Toate voturile prin corespondenţă care au ajuns la Biroul Electoral până la ora 24:00 vor fi putea fi luate în calcul pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Autoritatea Electorală Permanentă a declarat, în data de 8 noiembrie, că au fost primite 8.889 de cereri de vot prin corespondenţă ale cetăţenilor români din diaspora.

14 septembrie a fost data limită până la care românii din diaspora s-au putut înscrie în Registrul electoral cu opţiunea de a vota prin corespondenţă.