Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi organizează a șaptea ediție a...

Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi organizează a șaptea ediție a Olimpiadei de Religie

Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi va organiza şi în acest an Olimpiada de Religie, ajunsă la cea de-a şaptea ediţie.

Aceasta reprezintă un concurs de excelență, care se adresează copiilor din parohiile Arhiepiscopiei, care au aptitudini, înclinații şi interese deosebite pentru Religie. Tema acestei ediții este „Educația religioasă. Să învățăm să-L căutăm pe Dumnezeu”, după cum a precizat Alexandru Popovici.

La această ediție a olimpiadei pot participa copii cu vârsta între 9 si 18 ani, indiferent dacă sunt sau nu înscriși la programul Școlilor Parohiale ale Arhiepiscopiei.

Olimpiada va fi organizată pe două categorii, în funcție de vârstele copiilor: prima categorie este cea a copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, iar în cea de-a doua categorie se încadrează copiii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, notează basilica.ro

Olimpiada de Religie va avea loc în două etape: etapa locală (la nivel de parohie) va avea loc în data de 2 Aprilie 2016, iar etapa metropolitană va avea loc în data de 15 Mai. Copiii care vor câștiga premiul I la etapa mitropolitană vor beneficia de locuri gratuite în cadrul taberei de vară organizată de către Arhiepiscopie.