Arhitecţii români în cursa pentru Biennale di Venezia

Arhitecţii români în cursa pentru Biennale di Venezia

Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe, ICR şi Uniunea Arhitecţilor din România organizează concursul pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 15-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură – la Biennale di Venezia.

În anul 2016, proiectul care va reprezenta România la cea de-a 15-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură – la Biennale di Venezia la secţiunea Participări Naţionale, se va realiza în două spaţii expoziţionale: Pavilionul României din Giardini della Biennale şi Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

 Ediţia din 2016 a Bienalei se va desfăşura în perioada 28 mai – 27 noiembrie, cu previzionare pentru specialişti şi presă în zilele de 26 şi 27 mai.

În vederea îndeplinirii scopului concursului vor fi constituite un Juriu şi o Comisie de soluţionare a contestaţiilor. Componenţa acestora, precum şi regulamentele de organizare şi funcţionare vor fi aprobate prin ordin al ministrului culturii şi vor fi comunicate până la data de 1 decembrie 2015.

Pentru a participa la concurs, solicitantul trebuie să depună un proiect care să conţină documentaţia obligatorie prevăzută în Regulamentul de organizare a concursului. Organizatorii anunţă că nu pot participa la concurs persoanele care au participat la organizarea sa, la elaborarea regulamentului, angajaţi ai instituţiilor organizatoare, membrii juriului şi cei ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor sau membrii familiilor acestora, până la gradul al doilea, inclusiv.

Membrii juriului şi ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor nu pot primi misiuni profesionale legate de elaborarea proiectelor care vor fi înscrise în concurs.