Artă contemporană românească la Târgul ArtInternational din Istanbul

Artă contemporană românească la Târgul ArtInternational din Istanbul

DISTRIBUIȚI

Dan Măciucă și Ioan Popdan participă, în perioada 4-6 septembrie, la Târgul de Artă Contemporană ArtInternational de la Istanbul. Deschiderea oficială a târgului a avut loc astăzi, la Halic Congress Cente.

ArtInternational, aflat la cea de a treia ediție, este un târg internațional de artă contemporană ce se desfășoară în fiecare an la Halic Congress Center. Anul trecut, la târg au luat parte 77 de galerii din 24 de țări, 85% dintre participanți fiind din afara Republicii Turcia.

Organizatorii au raportat un număr de 22000 de vizitatori, oferind o largă acoperire în presa locală și internațională: 222 articole de ziar, 114 articole în reviste de specialitate, 15 reportaje radio/tv. La cea de a doua ediție a târgului, desfășurată în anul 2014, s-au raportat vânzări de opere de artă în valoare de câteva milioane de euro. La ediția din acest an vor lua parte 88 de galerii, dintre care 75 din afara Republicii Turcia, organizatorii așteptând un număr mai mare de vizitatori și articole de presă față de anul precedent.

Dan Măciucă este un pictor expresionist abstract, ce relizează pictură contemporană folosind mijloace clasice, în vreme ce Ioan Popdan folosește ulei sau materiale neconvenționale, cum ar fi bitumul, pe pânză. Zorzini Gallery propune un duo-show al artiștilor români, totalizând 12 lucrări.

În ultimii 10 ani, piața de artă contemporană din Istanbul s-a dezvoltat în mod exponențial, devenind unul din cele mai importante centre internaționale pentru artiști, curatori, colecționari și iubitori de artă. Astfel, putem menționa influența pe care o are în domeniu Bienala de Artă Contemporană de la Istanbul, precum și târgurile de artă contemporană Contemporary Istanbul și ArtInternational.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.