Artă plastică românească la Seghedin

Artă plastică românească la Seghedin

Luni,  5 octombrie 2015, de la ora 18.30, Filiala Seghedin a ICR Budapesta organizează la sediul său vernisajul expoziției de artă plastică a pictorului Ioan Kett-Groza. Tablourile selectate pentru a face parte din această expoziție sunt itinerate la Seghedin de la Pecs, unde în perioada 17 — 27 septembrie 2015 au fost expuse în cadrul ”Zilelor orașului Arad”.

Ioan Kett-Groza  s-a născut în 1941, la Arad. Absolvent al Facultății de Arte Plastice din Timișoara, membru UAP și AIAP—UNESCO, artistul arădean a participat la numeroase expoziții individuale și colective, multe dintre lucrările sale putând fi regăsite în colecții de stat și particulare din România, Ungaria, Germania, Italia, Suedia, Finlanda, Turcia, Cehia, Slovacia, Iugoslavia, USA, Maroc și China. Printre premiile ce i-au fost acordate se numără: ‘Premiul special pentru pictură suprarealistă’ al Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Arad, 1999, ‘Premiul pentru contribuție grafică’ al Asociației Culturale Kolcsei, 2006, ‘Premii de Excelență pentru activitatea artistică’ acordate de orașul Arad și de Uniunea Artiștilor Plastici, 2006.

‘Ioan Kett-Groza cu reală bucurie exploatează libertatea gestului și îi valorizează accidentele. Dar nu se oprește la acest nivel. Din hazardul interferențelor pigmenților diluați, din scurgerile aleatorii de lichide colorate ce capătă direcții surprinzătoare ca și cum s-ar petrece într-un spațiu fără gravitație, se profilează, țâșnesc asemenea sepiei din propria dâră, semne, vietăți, rune a căror ambiguă circumscriere lasă imaginației bucuria jocului identificărilor, condensărilor formale.’

Expoziția va putea fi vizitată la sediul Filialei Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta în perioada 5-30 octombrie 2015.