Artiștii românii din Serbia în port popular la Zilele Orașului Chişineu-Criş

Artiștii românii din Serbia în port popular la Zilele Orașului Chişineu-Criş

DISTRIBUIȚI

Tradiţionala Paradă a portului popular din bazinul folcloric al Crişului-Alb a fost admirată, zilele trecute, în acordurile fanfarei „Sunetul Aradului” cu ocazia Zilelor orașului Chişineu-Criş din jud. Arad.

La eveniment a participat și Fanafara „Cultura” prin Comunitatea Românilor din Serbia şi a Consulatului General al României din Vârşeţ, cu sprijinul financiar al CNMNRS, însoțită de vicepreşedintele CRS, Stevan Mihailov.

De asemenea, preşedintele-fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean i-a oferit primarului Gheorghe Burdan înalta distincţie „Diploma de Onoare” a distinsei Universităţii arădene, însoţită de „Globul de Cristal”, pentru merite deosebite în ceea ce priveşte „urbanizarea celui mai dinamic şi mai industrializat oraş din vestul României, precum şi pentru grija permanentă pe care o manifestă faţă de toţi cetăţenii Chişineului-Criş”.

Pe scenă au urcat formaţiile artistice invitate din ţările vecine, respectiv fanfara „Cultura” din Satu Nou (Serbia), precum şi formaţiile de dansuri populare maghiare din Chitighaz şi Csanádpalota (Ungaria). Au urmat „Junii Şimăndani” şi interpreţii de muzică populară Aron Micula, Vasile Iova şi Ghiţă Baciu. De asemenea Ansamblul „Moştenitorii” din Chereluş, precum şi solistele Gina Rus şi Adelina Tapoş, anunță comunitatea-romanilor.org

Momentele vesele ale vestitului umorist bihorean Ioan Seleşi au prevestit intrarea în scenă a Ansamblului „Zestrea Buduresei” din Bihor, iar solistul Ştefan Muntenaş a adus în faţa spectatorilor melodii din spaţiul bănăţean.

După acest momentul gazdelor, în faţa celor peste 10.000 de spectatori au evoluat consacraţii artişti de la „Rapsozii Zărandului”, dirijaţi de către maestrul Petrică Paşca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.