“Aşa-i românul!” la Parohia Coslada din Spania

“Aşa-i românul!” la Parohia Coslada din Spania

Românii din Spania s-au reunit, zilele trecute, în Parohia Coslada pentru un spectacolul de poezie şi cântece populare tradiţionale “Aşa-i românul!”, organizat pentru a marca Ziua Naţională a României.

 La eveniment comunitatea românească a participat la concursul parohial Bucate tradiţionale de post şi la vizionarea filmului istoric Mihai Viteazul.

De asemenea, în timpul slujbei au fost pomeniţi toţi eroii care au luptat pentru întregirea neamului românesc, pentru libertatea şi demnitatea noastră şi pentru apărarea credinţei strămoşeşti.

Ziua a continuat cu un concurs de Bucate tradiţionale româneşti de post, la care s-au înscris şi au participat 22 de concurenţi care au oferit o varietate de mâncăruri specifice acestei perioade.

 Un juriu, format din 14 persoane, a desemnat câştigătoare pe tânăra Alexandra Foca şi pe Mirela Ursache, care au primit trofeul special pregătit, medalia şi daruri constând în cărţi şi cd-uri, notează basilica.ro

Toţi participanţii au primit, în semn de mulţumire, diplomăe pentru participarea la concursul culinar organizat de parohie cu ocazia Zilei Naţionale a României, ce a avut drept scop creşterea interesului pentru arta culinară tradiţională de post şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. Vizionarea filmului istoric Mihai Viteazul a încheiat de duminică.