Asistenţă financiară rambursabilă de 150 de milioane de euro pentru Rep. Moldova

Asistenţă financiară rambursabilă de 150 de milioane de euro pentru Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

România a propus astăzi, în şedinţa comună a celor două guverne de la Bucureşti şi Chişinău, un acord de asistență financiară rambursabilă în valoare de 150 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani.

Este o perioadă dificilă prin care Rep. Moldova trece până la momentul în care va avea un acord cu instituţiile financiare internaţionale, aşa cum am avut şi noi în urmă cu câţiva ani. Este de datoria României să fim primii care să sprijinim Rep. Moldova să dăm acest ajutor rambursabil în condiții avantajoase. Această asistenţă financiară se va acorda cu o dobandă echivalentă cu cea cu care România se împrumută pe pieţele internaţionale, în jur de 1,5%. România nu câştigă, nu pierde, nu vedem acest lucru ca pe o afacere, ci ca pe un ajutor pe care i-l dai unui prieten apropiat atunci când are nevoie şi care va fi rambursat în condiţiile încheiate” a declarat premierul Victor Ponta la finalul şedinţei comune de la Năvodari.

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost parafat şi un acord de ajutor nerambursabil din care să finanţăm proiecte de interconectare de transport de energie, atât energie electrică cât şi gaze, notează stiri.tvr.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.