Asociația Vlahilor din Bulgaria pregătește “Sărbătorirea Centenarului Marii Unirii„

Asociația Vlahilor din Bulgaria pregătește “Sărbătorirea Centenarului Marii Unirii„

Asociația Vlahilor din Bulgaria a participat în perioada 12-14 octombrie 2018 la proiectul “Descoperă și cunoaște România” implementat de MPRP în anul Centenarului. Grupul condus de președintele Plamka Radoslavova a fost format de membri activi ai Asociației având printre ei doi primari, trei secretari ai caselor de cultură din sate românești și directoarea muzeului regional din Vidin, Fionera Filipova.

Reveniții acasă la Vidin, participanții la program s-au arătat încântați de vizitele la obiectivele turistice și istorice din  România. Primirea oficilă la Consiliile Județene Olt și Dâmbovița i-a făcut să se simtă mândri de rădăcinile lor etnice.

Potrivit unui comunicat de presă, AVB pregătește realizarea proiectului “Sărbătorirea Centenarului Marii Unirii la românii/vlahii din Bulgaria în cadrul Festivalului Internațional Folcloric al cântecului și dansului vlah/românesc – ediția XIX  și a simpozionului ”100 de ani de la Marea Unire a României și 140 de ani de la eliberarea Bulgariei cu aportul frățesc al armatei române în Războiul ruso-turc din 1877/78”  proiect finanțat de MPRP. Evenimentul va avea loc la Vidin în perioada 16-18 noiembrie 2018.