Atac bulgăresc la adresa României

Atac bulgăresc la adresa României

DISTRIBUIȚI

România vrea să ”muşte” o bucată din zona exclusivă a Bulgariei din Marea Neagră pentru a extrage ţiţei şi gaze de şist, titrează cotidianul bulgăresc Standart, citat de Rador. Publicaţia citează o declaraţie a primarului oraşului Şabla, Raina Bărdareva, care afirmă că o estacadă ce delimitează zonele economice ale Bulgariei şi României se dărâmă, iar proiectul pentru renovare, în valoare de circa 3,8 milioane de euro, a fost suspendat. Dacă problema nu va fi soluţionată, sute de pescari bulgari riscă să rămână fără ocupaţie deoarece autorităţile române profită de ocazie pentru a reţine vasele de pescuit bulgăreşti care pătrund în zona economică a României, mai scrie ziarul.

Primarul Şablei, Raina Bărdareva, a comentat marţi pentru Agerpres că titlul şi afirmaţiile publicate de cotidianul Standart sunt mult exagerate. „Eu nu mi-aş permite niciodată să comentez un subiect care ţine de diplomaţie”, a spus Bărdareva. Ea afirmă că nu este prima dată când ziarista care a semnat articolul îi implică numele într-un scandal. „Am sunat-o să întreb de ce a scris asta, iar ea mi-a răspuns că aşa sună mai atractiv pentru cititori”, a declarat doamna primar.

Raina Bărdareva a mai spus că renovarea estacadei este o problemă internă pentru Bulgaria şi în nici un caz o problemă în relaţiile bilaterale cu România care, în opinia ei, sunt foarte bune.

Edilul a mai spus că în acest sezon estival zona oraşului Şabla este preferată de mii de turişti români. Le place foarte mult aici, pentru că avem plaje frumoase cu acces gratuit. Am aflat recent chiar că nişte români au organizat şcoli de scafandri în satul Tiulenovo lângă Şabla, a mai spus primarul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.