Atelier de pictură dedicat lui Nicolae Tonitza la Madrid

Atelier de pictură dedicat lui Nicolae Tonitza la Madrid

Copiii români din Spania, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, vor paricipa pe 9 mai la un atelier de pictură, organizat la sediul Institutului Cultural Român din Madrid.

Atelierul de pictură va fi structurat în două părți: una teoretică și una practică. Evenimentul este al şaptelea din seria Cursurilor de cultură română la Madrid şi este dedicat pictorului Nicolae Tonitza de la moartea căruia s-au împlinit anul acesta 75 de ani.

La atelierele anterioare, copiii au confecționat mărțișoare, au învățat cântecul “Alunelu” prin intermediul horei, au citit despre Zdreață și Mitzura de Tudor Arghezi, au decorat ouă de Paşti, au pictat pornind de la opera pictorului Ion Andreescu şi au interpretat poeme de Gellu Naum.

Atelierul va fi susținut de Romana Preoteasa, licențiată în Arte Vizuale și Scenografie la Universitatea Națională de Arte din București. A realizat scenografii și costume pentru teatru, film, publicitate, televiziune și diverse festivaluri, și a participat în expoziții colective de pictură și tehnici mixte.