“Atelierul lui Moș Crăciun”, organizat de Institutul Hispano Român din Castellon

“Atelierul lui Moș Crăciun”, organizat de Institutul Hispano Român din Castellon

sursa foto: Institutul Hispano-Român

Institutul Hispano Român în colaborare cu Asociatia Dacia din Rivoli și L&D Multicultural Centre Liverpool au adus atmosfera de sărbătoare în sufletele a zeci de copii români din Castellon prin intermediul celei de-a patra ediții a Atelierului lui Moș Crăciun.

În aceste zile speciale, în care copiii și cei mai puțin copii așteaptă cu nerăbdare cadouri,   membrii Institutului împreună cu Asociația Dacia Rivoli și L&D Multicultural Centre Liverpool au considerat necesară organizarea unei activități culturale prin care să le amintească părinților și mai ales copiilor bucuria realizării felicitărilor de Crăciun, sorcovei si altor elemente tradiționale românești, se arată într-un comunicat de presă.

Grupul de copii prezenți, care au confecționat felicitări, sorcove, ghirlande si clopoței, a fost coordonat de Anca Diana Istrate, profesor de Limbă, cultură și civilizație românească. Forfota și entuziasmul copiilor participanți, sclipiciul, ghirlandele, ornamentele specifice Crăciunului și colindele au impus un spirit de bucurie, nerăbdare și sărbătoare, însă idea centrală a activității a fost  importanța dărniciei și a bunătății.

Deși activitatea a fost dedicată celor mici, magia evenimentului i-a cuprins și pe cei mari, care au participat cu entuziasm la realizarea felicitărilor și a celorlalte elemente cu specific de iarna.

Activitatea s-a încheiat cu un moment special în care o parte din copiii prezenți au interpretat colinde românești, urmat apoi de primirea lui Moș Crăciun în sunetul călduros al vocilor celor mici. Hărnicia le-a fost răsplătită generos de Moș Crăciun, care a dăruit fiecărui copil un cadou, îndemnându-i în același timp să fie cuminți și ascultători în continuare.

Organizatorii mulțumesc  Boom, La Muralla, Zhon Guo Huo Hang și Asociației Culturale Chineze din Castellon pentru sprijinul acordat și contribuția la realizarea evenimentului.

Atelierul lui Mos Crăciun“a fost găzduit încă de federația provincială FEDPROVECAS din Castellon, care a colaborat la realizarea acestui eveniment punând la dispoziția organizatorilor spațiul și contribuind cu mijloace materiale necesare organizării atelierului de lucru manual.