Ateneul Român redeschide porţile publicului pentru concertele Filarmonicii „George Enescu”

Ateneul Român redeschide porţile publicului pentru concertele Filarmonicii „George Enescu”

DISTRIBUIȚI

Joi, 20 mai, au fost puse în vânzare biletele pentru concertul simfonic condus de Christian Badea în 27 și 28 mai

Filarmonica „George Enescu” anunță că, pentru concertul simfonic cu public de joi, 27 și vineri, 28 mai 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii va fi condusă de Christian Badea, biletele se pun în vânzare online pe site-ul instituției, începând de joi, 20 mai 2021, ora 12.00.

Dirijorul principal, maestrul Christian Badea, va conduce un program integral Mozart, avându-l ca solist pe reputatul pianist spaniol Josu de Solaun. Programul concertului de săptămâna viitoare este alcătuit integral din compoziții de Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura operei Flautul fermecat, Concertul nr. 21, în do major, pentru pian şi orchestră, KV 467, Simfonia nr. 41, în do major, KV 551, Jupiter.

Cele trei lucrări alese sunt tot atâtea capodopere şi şlagăre iubite de publicul larg, cu care Filarmonica „George Enescu” doreşte să întâmpine această îndelung aşteptată revenire în etape la normalitate.

”Așteptăm cu drag și nerăbdare reîntâlnirea cu publicul Ateneului, după o perioadă mult prea lungă. Odată cu primăvara, atât de frumoasă în București, reînnoim și bucuria de a reveni la muzică, la cultură, la viața normală. Vom începe cu Mozart, vom continua cu alți compozitori, pe măsură ce restricțiile sanitare se vor ridica și vom putea augmenta componența personalului orchestrei. Avem alături de noi soliști de mare talent. În concertele cu public de săptămâna viitoare va fi Josu de Solaun, câștigător al Concursului George Enescu, un pianist binecunoscut publicului român. Așteptăm publicul în număr din ce în ce mai mare în sala Ateneului în următoarele săptămâni”, a declarat maestrul Christian Badea, dirijorul principal al Filarmonicii.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.