Atenție la călătoriile în Belgia! Transportul în comun, afectat de manifestații naționale...

Atenție la călătoriile în Belgia! Transportul în comun, afectat de manifestații naționale sindicale

Astăzi, joi, 29 septembrie 2016, la Bruxelles are loc o manifestaţie la nivel naţional, organizată la solicitarea Frontului comun sindical, pentru a protesta împotriva măsurilor adoptate de Guvern.

Transportul în comun va fi cel mai afectat de acţiunea sindicală. Poliția locală din Bruxelles anticipează importante probleme în circulaţia rutieră, cu precădere în zona centrală a oraşului şi recomandă evitarea utilizării, pe cât posibil, a autoturismelor.

Pentru data de 7 octombrie  2016 au fost anunţate greve focalizate  pe diferite sectoare de activitate.

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei pot găsi informaţii de actualitate privind condiţiile de transport pe consulte paginile Internet ale operatorilor de transport public: STIB (www.stib-mivb.be), TEC (www.infotec.be), SNCB (www.belgianrail.be).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor care călătoresc în afara granițelor să consulte pagina de Internet www.mae.ro și să folosească aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.