Atenție la “Harvey”!

Atenție la “Harvey”!

Foto: cnbc.com

Românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, trebuie să țină cont de datele puse la dispoziţie de autorităţile americane locale, conform cărora  statul Texas – zona extinsă a oraşului Houston – se confruntă cu inundaţii masive cauzate de furtuna tropicală “Harvey”, ceea ce a dus la evacuarea a peste 17.000 persoane şi la perturbarea gravă a tuturor activităţilor în oraşul Houston şi împrejurimi.

Conform prognozelor, precipitaţiile se vor extinde în următoarele zile în cea mai mare parte a zonei de sud-est a statului Texas.

Cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în aceste zone sunt sfătuiţi să acorde maximă atenţie anunţurilor autorităţilor americane. De asemenea, persoanele care au cunoştinţă despre cetăţeni români aflaţi în stare de dificultate ca urmare a acestor condiţii speciale sunt rugate să contacteze Ambasada României la Washington pentru acordarea asistenţei necesare, în coordonare cu autorităţile americane locale.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA – secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secţiei Consulare: +12024208350.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro şi www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.