Atenţionare de călătorie – Incendii de pădure și vegetație în sud-estul Franței

Atenţionare de călătorie – Incendii de pădure și vegetație în sud-estul Franței

http://www.francetvinfo.fr

Sud-estul Franţei (Departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse, precum și arondismentul/sectorul 11 din Marsilia) se confruntă cu incendii de pădure şi de vegetaţie, pe arii extinse. 
Cele mai afectate arii se află in La Croix-Valmer, Ramatuelle, Artigues, Carros, St. Tropez, Hyeres, Olmeta-di-Turda, Parcul Natural al Prealpilor de Azur. În prezent, 10 focare de incendii sunt active în arii din zonele menţionate, afectând pădurile şi zonele populate, avertizează MAE.

sursa foto: AFP/francetvinfo.fr
sursa foto: AFP/francetvinfo.fr

Conform Centrului Național de Meteorologie francez, în următoarea perioadă, pentru sud-estul Franţei, condiţiile meteorologice (seceta şi vânt puternic – între 90 şi 110 km/ora) vor favoriza menţinerea alertei, precum şi posibilitatea izbucnirii unor noi incendii de pădure şi de vegetaţie în sud-estul Franţei.

Cetăţenii români aflaţi în vacanţă sau stabiliţi în sud-estul Franţei sunt sfătuiţi să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Marsilia: +33610027164.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.