Atenționare de călătorie și în Polonia. Căderi masive de zăpadă

Atenționare de călătorie și în Polonia. Căderi masive de zăpadă

Foto: observator.tv

Începând de ieri, 27 februarie, și până în data de  3 martie 2018, majoritatea regiunilor Poloniei se confruntă cu temperaturi extrem de scăzute, până la –23 grade Celsius, şi căderi masive de zăpadă, în special în zonele muntoase. Este posibil ca unele drumuri publice din regiunile de nord, centru, precum şi din zonele muntoase  să fie închise circulaţiei rutiere.

MAE reamintește faptul că până la data de 31 martie 2018, este obligatorie echiparea de iarnă a autovehiculelor pe drumurile semnalizate în acest sens, indiferent de condițiile meteo.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: +48226983156 şi +48226222970, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Polonia: +48694486683.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://varsovia.mae.rohttp://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/PL-Polonia.htmlwww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

* * *

TIMP ROMÂNESC este un proiect media derulat de CENTRUL ROMÂN PENTRU INIȚIATIVĂ SOCIALĂcare încearcă astfel să construiască o platformă care să reunească informații semnificative despre comunitățile românești din afara granițelor și pozițiile unor ziariști și lideri care doresc să-și facă auzite opiniile pe marginea acestor subiecte.

Ne puteti urmări pe Facebook și Twitter