Atenționare pentru cei care călătoresc în Hong Kong

Atenționare pentru cei care călătoresc în Hong Kong

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze că, pe parcursul lunii iunie 2019, au avut loc o serie de proteste. Acțiuni similare sunt așteptate a se derula și în zilele și săptămânile următoare, acțiuni care vor afecta în mod semnificativ circulația rutieră și pietonală, precum și rețeaua de transport public subteran.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români ca în data de 1 iulie 2019 să evite pe cât posibil zonele centrale ale Hong Kong-ului (zona Admiralty, Central, WanChai), să manifeste atenție sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale stațiilor de metrou de pe Linia Albastră (Central, Admiralty, WanChai, Causeway Bay și Tin Hau), ale suprafețelor comerciale, precum și ale altor elemente de infrastructură.

Se recomandă monitorizarea evoluţiei mişcărilor de protest, atât în mass-media locală, cât și în cea internațională, pentru a preîntâmpina posibile inconveniențe în activităţile desfășurate.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Hong Kong: +85225233817, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370.