Au fost publicate rezultatele celei de a XVI-a ediții a Premiului Internațional...

Au fost publicate rezultatele celei de a XVI-a ediții a Premiului Internațional ”Centro Giovani e Poesia – Triuggio”

Au fost publicate rezultatele celei de a XVI/a ediții a Premiului Internațional ”Centro Giovani e Poesia – Triuggio”. Prin participare numeroasă (165 din România și 6 din Republica Moldova) în totalul celor 766 de înscriși, provenind din 21 de țări, precum și prin palmaresul bogat de premii obținute (18), românii redobândesc anul acesta primul loc în statisticile concursului.

Premiul este organizat de Fundația ”Centro Giovani e Poesia – Triuggio” începând din anul 1991, adresându-se cu precădere tinerelor talente literare în curs de formare și afirmare. Pe parcursul anilor, manifestarea a devenit tot mai amplă, prin interesul crescând și participarea internațională. Este semnificativ să amintim, în acest sens, că la recenta ediție a fost adăugată secțiunea G, destinată “promovării sentimentului de frăţie, dragoste pentru libertate şi apărarea păcii”. Creațiile înscrise în concurs trebuie prezentate în limba italiană. Juriul este format din scriitori, profesori, ziariști, experți, având ca președinte pe poetul Alessandro Villa, fondatorul Centrului.

Centrul Cultural Italo-Român din Milano este partener și susținător al concursului începând cu anul 2009, prin legăturile cu mai multe școli din România si Republica Moldova, precum și prin suportul oferit pentru înscrierea și participarea elevilor la acest proiect. Actuala editie a fost coordonata de poeta Florentina Nita și Mariana Paliev (din cadrul cursului de la Limbă, Cultura si Civilizatie românească).

Lista completă a câștigătorilor concursului  şi premiile obținute de tineri la cea de a XXVI-a ediție a concursului poate fi consultată pe pagina Centrului Giovani e Poesia. De asemenea, așa cum a devenit tradițional, festivitatea de premiere se va organiza și anul acesta la Villa Taverna din Triuggio (MB), pe data de 4 iunie.