Audieri în Comisia senatorială pentru românii de pretutindeni după apariția informațiilor despre...

Audieri în Comisia senatorială pentru românii de pretutindeni după apariția informațiilor despre cazurile de exploatare a unor români în Italia

Rprezentanţi ai comunităţilor de români din Italia, care s-au implicat în denunţarea cazurilor de exploatare a românilor prin muncă, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor cu competenţe în domeniu au fost invitați să participe la ședința Comisiei senatoriale a românilor de pretutindeni din data de 14 martie 2017.

În cadrul şedinţei va fi analizată situaţia lucrătorilor români din Ginosa, Puglia, precum şi a celor din Sicilia, expuși exploatării prin muncă.

Demersul a fost inițiat de preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, senatorul Viorel Badea, după că în ultima perioadă au apărut, din nou, în presă, informații despre situaţia dramatică în care se află mai mulţi români din Italia.

Pentru o mai bună informare asupra acestor cazuri, precum şi pentru găsirea unor soluţii de rezolvare şi prevenire a acestor abuzuri, am considerat necesară audierea persoanelor care s-au implicat în colectarea denunţurilor muncitorilor români aflaţi în situaţii extreme”, precizează senatorul Badea.

La dezbatere au fost invitaţi și reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, pentru a-și prezenta punctele de vedere în legătură cu aceste situații.