Aur la cel mai cunoscut concurs hipic internațional

Aur la cel mai cunoscut concurs hipic internațional

Concurenți și suporteri din 14 țări au participat, în acest weekend, la Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internațional din România, care s-a desfășurat în satul Prod, la 16 km de Sighișoara. Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 4000 de oameni care au venit in inima naturii pentru a se bucura de concurs si pentru a cunoaşte mai bine tainele călăriei.

Călin Nemeş a câștigat medalia de aur la Concurs Complet Internaţional (CCI 1*) la Transylvania Horse Show 2015.

La această disciplină de Probă Completă concurenții profesioniști au avut de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole și cross-country. Pentru a fi în clasament, cuplul cal-călăreț trebuie să parcurgă integral toate cele 3 probe. Câștigător este declarat cuplul care, după cele 3 probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare. Conform regulamentului internațional, un călăreț poate participa la acestă disciplină de Concurs Complet cu maxim 3 cai cu condiția să parcurgă integral toate cele 3 probe. Concursul a fost organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).

La categoria Novici medalia de aur a fost câştigată tot de Călin Nemeş care, la această clasă, a făcut echipă cu calul Funny Flight. Locul doi a fost câştigat de Orsolya Juhasz și calul Romantic Boy iar locul trei de Monica Zăgan cu calul Avalanche.

Echipa României a câştigat Cupa Naţiunilor pentru Studenţi la Concursul Internaţional Universitar (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2015)

Aurul a fost câștigat, pentru prima dată, de echipa României formată din călăreții Cristian Ceauşescu, Raul Ilioi and Bogdan Leonte. Argintul a revenit echipei de studenţi din Germania iar bronzul echipei Austriei.

La individual, medalia de aur a fost câștigată de studenta Katharina Wilding din Austria. Medalia de argint a fost primită de către Kaeye Anne din Belgia iar bronzul i-a revenit studentei germane, Alexandra von der Leyen.

Cea de-a cincea ediție a Transylvania Horse Show a găzduit trei tipuri de competiții: Concurs Complet Internaţional (CCI*), Concurs Complet – categoria Novici și Pre Novici şi Concursului Internaţional Universitar – Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2015), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), notează România Pozitivă.

Transylvania Horse Show a primit premiul “Concursul anului” pentru ediţiile 2011, 2012 şi 2014 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune studenţi din toată lumea au concurat la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole.