Acasă Cultura / Culte Aur pentru Universitatea din București la concursul internațional de matematică SEEMOUS 2022

Aur pentru Universitatea din București la concursul internațional de matematică SEEMOUS 2022

Pentru al patrulea an consecutiv, studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut rezultate de excepție în cadrul celei de-a XVI-a ediții a South Eastern European Mathematical Competition for University StudentsSEEMOUS 2022.

Organizată sub patronajul Societății Sud-Est Europene de Matematică, a Societății de Matematică a Serbiei și a Facultății de Matematică din cadrul Universității din Belgrad, ediția din 2022 a Concursului Internațional de Matematică pentru Studenți a avut loc în Palić, Serbia, în perioada 27 mai – 1 iunie 2022.

Universitatea din București a fost reprezentată la concurs de trei studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Toți cei trei studenți ai Universității din București au cucerit podiumul competiției SEEMOUS: Vlad Nicolae Robu – aur (foto stânga), Andrei Tiberiu Pantea – argint și Paul Florin Rebenciuc – bronz (foto dreapta).

Studenții UB, pe podiumul competiției și la edițiile din 2018, 2019, 2020 și 2021

În 2019, Universitatea din București a fost reprezentată la eveniment de Dragoș Manea, student în anul II la Matematică, care a câștigat concursul, clasându-se pe locul I, cu punctaj maxim și medalie de aur. Dragoș a participat și la ediția din 2018 a concursului, la care a obținut o medalie de argint. De asemenea, tot în 2019, Andrei-Robert Bâra, student în anul I la Matematică, s-a clasat pe locurile 2-3, iar Călin-Daniel Spiridon, student în anul II la Matematică, pe locul 4, amândoi primind medalie de aur. Călin a luat medalie de aur și la ediția de anul trecut a concursului. Tot medalie de aur a obținut și Andrei-Alexandru Jelea, student în anul I la Matematică, care s-a clasat pe locul 6, concurând pentru Universitatea Politehnica din București, la care este, de asemenea, student.

Ediția din 2020 a Concursului Internațional de Matematică pentru Studenți a avut loc în Salonic, Grecia, în perioada 3-8 martie și a reunit studenți din 14 universități din Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord și România. Universitatea din București a fost reprezentată la concurs de trei studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Toți cei trei studenți au obținut medalii de aur, cu o mențiune specială pentru Andrei-Robert Bâra, care s-a clasat pe locul 1 absolut, cu punctaj maxim. Student în anul II la Matematică, Andrei a fost, așa cum am precizat anterior, pe podium și la ediția din 2019 a SEEMOUS, când s-a clasat pe locurile 2-3. Medalie de aur a obținut și Dan-Ștefan Dumitrescu, clasat pe locul 5, dar și Andrei-Vlad Cațaron, care s-a clasat pe locul 6. Cei doi au fost, în momentul competiției, studenți la Matematică în anul I..

De asemenea, și în 2021, studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut rezultate de excepție în cadrul celei de-a XV-a ediții a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS. Trei studenți au obținut medalii de aur, cu o mențiune specială pentru Sergiu-Ionuț Novac, care s-a clasat pe primul loc. Medalii de aur au obținut și Dan-Ștefan Dumitrescu și Vlad-Nicolae Robu, care s-au clasat pe locul 2. Nu în ultimul rând, studenta Ana-Teodora Bercaru a obținut medalie de argint. Sursa: unibuc.ro