Aur și argint pentru România la Tokyo

Aur și argint pentru România la Tokyo

DISTRIBUIȚI

Echipajul de dublu vâsle feminin al României, format din Ancuța Bodnar şi Simona Radiş, a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce s-a impus în cursa de miercuri.

Bodnar şi Radiş, duble campioane europene, și-au respectat statutul de principale favorite și au câştigat Finala A cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind un record olimpic.

Podiumul a fost completat de Noua Zeelandă (6 min 44 sec 82/100) și de Olanda (6 min 45 sec 73/100).
Canotajul românesc a cucerit 20 medalii de aur, 10 de argint și 9 de bronz la Jocurile Olimpice.

La patru rame feminin (W4-), echipajul format din Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu a încheiat pe locul 3 în finala B. În clasamentul general al probei, româncele au ocupat locul 9.

În finala B a probei de dublu vâsle masculin (M2x), echipajul format din Ionuț Prundeanu și Marian Enache a terminat pe locul 3 și s-a clasat pe locul 9 la general.

307 medalii a obținut țara noastră de când participă la Jocurile Olimpice: 90 de aur, 95 de argint și 122 de bronz.

De asemenea, la scurt timp după performanța fetelor, băieții din barca de patru rame – Mihăiță Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – au cucerit argintul olimpic.

În aceeași zi, alte trei echipaje de canotori din România s-au calificat, de asemenea, în finalele pentru medalii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Dublu vâsle feminin – categorie ușoară, dublu rame masculin și barca de opt plus unu feminin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.