Autori români la Buch Wien 2017

Autori români la Buch Wien 2017

Foto: ICR

Institutul Cultural Român de la Viena este partenerul celei de-a X-a ediţii a Târgului Internaţional de Carte Buch Wien, care se desfăşoară în perioada 8-12 noiembrie la Viena.

Începând cu evenimentul de deschidere, „Noaptea Lungă a Cărţilor“, pe toată durata târgului, la standul ICR Viena (B03) vor fi expuse opere literare ale autorilor români în traducere în limba germană, cărţi şi albume apărute la Editura Institutului Cultural Român şi traduceri publicate prin programele Centrului Naţional al Cărţii.

Totodată, ICR Viena participă la proiectul Donau Lounge – Literatură şi cultură din ţările dunărene din cadrul târgului de carte (stand A06), în colaborare cu EUNIC Austria. Invitaţii Institutului Cultural Român de la Viena la BUCH WIEN 2017 sunt: Lucian Boia, Daniel Bănulescu, Nick Thorpe, Georg Aescht, Ernest Wichner şi Ulf Stolterfoht.

Programul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena şi Centrul Naţional al Cărţii în parteneriat cu Danube Cultural Cluster şi editurile Schiller, Hanser, Zsolnay şi Pop.

Volumele expuse de Institutul Cultural Român de la Viena la BUCH WIEN 2017 pot fi găsite şi la Biblioteca ICR Viena.

 

Ediţia aniversară a BUCH WIEN constă în 451 de evenimente pentru adulţi şi copii, reunind 381 de autori din 20 de naţiuni şi cuprinde 350 de expozanţi care participă la târg în perioada 8-12 noiembrie. Tot în acest interval se desfăşoară şi Săptămâna Literară în 33 de spaţii din Austria. Ediţia 2016 a târgului BUCH WIEN a avut 43.000 vizitatori.