Autorităţile române: Cetăţenii români să evite orice fel de călătorie cu destinația...

Autorităţile române: Cetăţenii români să evite orice fel de călătorie cu destinația Libia!

Pe fondul deteriorării accentuate a situaţiei de securitate din Libia, autorităţile române fac un apel ferm către cetăţenii români să evite orice fel de călătorie cu destinația Libia, iar celor care se află în zonă să ia în considerare luarea deciziei de părăsi teritoriul libian.

“Cetăţenii români care decid să rămână în continuare în Libia, pe proprie răspundere, în pofida degradării situaţiei generale şi a recomandărilor MAE, trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să menţină contactul permanent cu Ambasada României la Tripoli”, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că starea de conflict din Libia escaladează, având loc confruntări armate puternice între milițiile rivale, în special în zonele Tripoli și Benghazi. Astfel de incidente s-au extins cu o frecvență semnificativă și în alte zone din Libia. Activitățile grupărilor criminale (respectiv asasinate, răpiri, jafuri, furturi de mașini) contribuie, de asemenea, la menținerea unei stări generalizate de insecuritate.

Frontierele terestre cu Egipt, Algeria, Ciad, Niger și Sudan sunt închise, singurul punct de frontiera terestră deschis fiind cel cu Tunisia. Aeroportul International din Tripoli este grav afectat și inutilizabil, existând în acest moment o singură posibilitate, respectiv aeroportul din Misrata (la 200 km est de Tripoli).

Reamintim că pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români, MAE a creat un sistem prin care sunt comunicate automat prin sms, la intrarea în țară, coordonatele Ambasadei României: Telefon: +218 92 5863041 şi Telefon urgenţă: +218 92 5863041.