AutoVortex România, punctaj-record la FIRST Tech Challenge Russia Open 2017

AutoVortex România, punctaj-record la FIRST Tech Challenge Russia Open 2017

Sursă foto: romaniapozitiva.ro

În perioada 3 şi 5 februarie, la Soci a avut loc competiţia internaţională de robotică intitulată FIRST Tech Challenge Russia Open 2017, concurs în cadrul căruia echipa românească AutoVortex s-a clasat pe primul loc al podiumului, stabilind un nou record mondial în competiţiile de robotică din seria FIRST Tech Challenge din acest sezon.

Astfel, echipa formată din elevi ai mai multor  licee bucureştene (coordonați de profesorul Ionuţ Panea) a primit la ediţia din acest an un punctaj-record de 295 de puncte, asigurându-le şi calificarea la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis (SUA), care se va desfăşura în luna aprilie a acestui an.

La fiecare competiţie la care participăm, plecăm cu gândul de a câştiga, iar cea din Rusia nu a făcut excepţie. Am început să ne pregătim pentru concursurile de robotică de la finalul anului trecut, astfel că 2017 ne-a prins deja la competiţia de robotică din Coreea, unde am avut ocazia să testăm pentru prima dată roboţii. Toată munca noastră, a elevilor şi antrenorului din echipă, a fost premiată prin această victorie importantă în faţa echipelor paricipante la competiţia din Rusia şi sperăm să continuăm această evoluţie bună şi la următoarele concursuri din Israel şi Canada. Le mulţumim celor de la BRD pentru susţinerea necondiţionată şi încrederea pe care ne-au acordat-o din momentul în care ne-am cunoscut, acum peste un an”, a declarat Ionuţ Panea, profesor coordonator al echipei AutoVortex, potrivit romaniapozitiva.ro .

Echipa AutovortexMembrii echipei AutoVortex sunt elevi la liceele bucureștene ”Tudor Vianu”, ”Gheorghe Lazăr”, Liceul International de Informatică (ICHB) și Școala Americană.

Echipa AutoVortex România a fost înfiinţată în 2011 şi este formată din peste 25 de creatori de roboţi, care se împart în mai multe sub-echipe în cadrul competiţiilor internaţionale – AutoVortex, AutoVortex Beluga, AutoVortex Flat Earth şi AutoVortex Transilvania.

În cadrul FTC Russia Open 2017, echipele din România au creat o alianţă în finala competiţiei, pe care au câştigat-o cu ajutorul roboţilor Tancul (cubul negru) şi Felix (robotul omnidirecţional).

Aceasta este doar una dintre numeroasele reușite ale echipei AutoVortex. În luna ianuarie, elevii au participat la Korea Robot Festival, unde a evoluat în semifinală, obţinând locul 3 la această competiţie de prestigiu din domeniul roboticii. Următoarele concursuri la care tinerii liceeni îşi vor testa roboţii vor avea loc în Canada (19 februarie), Israel (2 martie) şi la campionatele mondiale din St. Louis şi Houston din 20-29 aprilie.