Bani europeni pentru Justiția din Moldova

Bani europeni pentru Justiția din Moldova

DISTRIBUIȚI

Premierul Republicii Moldova,  Iurie Leancă,  împreună cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, au lansat astăzi proiectul în valoare de 60 de milioane de euro, de asistenţa tehnică pentru coordonarea reformei sectorului justiţiei din Republica Moldova. Proiectul va fi pus în practică în următorii trei ani şi îşi propune să eficientizeze, transparentizeze și profesionalizeze sistemul judiciar, precizează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului de la Chișinău.

Dirk Schuebel vede în reforma justiţiei o punte de legătură între Republica Moldova şi Uniunea Europeană: ”Protecţia şi promovarea statului de drept, a drepturilor omului şi a democraţiei sunt esenţiale pentru stabilitate, o justiţie corectă şi asigurarea oportunităţilor egale pentru toţi cetăţenii. Sperăm că proiectul lansat astăzi va contribui la obţinerea unuia dintre cele mai importante obiective pe calea dezvoltării – crearea unei justiţii corecte şi egale pentru toţi”.

Iurie Leancă recunoaște corupția din interiorul sistemului judiciar și speră ca preluarea bunelor practici euopene să contribuie la ”edificarea unui stat bazat pe respectarea legii şi în care justiţia este egală pentru toţi”.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim a menţionat că de asistenţa tehnică oferită de UE pentru reformarea justiţiei vor beneficia toate instituţiile implicate în proces.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.