”Basm-ul românesc”, pus în scenă la Sulina

”Basm-ul românesc”, pus în scenă la Sulina

În perioada 21 iulie – 27 iulie 2014, la Sulina (Constanța), va avea loc a doua etapă a proiectului „Basm românesc”, inițiat de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pe 1 iunie 2013.

Aceasta constă în selectarea copiilor participanți la taberele ARC 2014, care se remarcă prin calități artistice, pentru punerea în scenă, în regia cunoscutul regizor de teatru Anca Colțeanu, a spectacolului „Basm românesc”, după cartea cu același nume, scrisă de copiii români din țară și din afara granițelor actuale ale României: Ucraina, Rep. Moldova, Serbia, Grecia, Italia, Spania și Belgia.

Premiera va avea loc în fața participanților și a invitaților (oficiali, reprezentanți ai instituțiilor publice, regionale și locale), precum și a reprezentanților mass-media, la finalul celei de-a VI-a ediţii a programului de tabere ARC, finanţat şi organizat de DRP, în parteneriat cu Ministerul Tineretului.

Evenimentul va fi înregistrat pe suport digital, DVD-uri ce vor fi trimise ulterior tuturor comunităților istorice și comunităților românești din Europa care au contribuit la realizarea proiectului cu același nume.