Berlinala 2018: Filmul „Nu ma atinge-mă”, de Adina Pintilie, a câștigat ”Ursul...

Berlinala 2018: Filmul „Nu ma atinge-mă”, de Adina Pintilie, a câștigat ”Ursul de Aur”

DISTRIBUIȚI
Foto: The Guardian

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și drept Berlinala, are în 2018 un câștigător din România. Regizoarea Adina Pintilie a fost premiată cu Ursul de Aur pentru filmul Nu mă atinge-mă / Touch Me Not.

Acesta este cel de-al doilea premiu ”Ursul de Aur” obţinut de un lungmetraj regizat de un cineast român la Festivalul de la Berlin, după cel primit de Călin Peter Netzer pentru „Poziţia copilului„, în 2013. De asemenea, în 2004, Cristi Puiu a primit un ”Urs de Aur” pentru cel mai bun scurtmetraj, pentru „Un cartuş de kent si un pachet de cafea„.

Touch me Not a fost filmat pe o perioadă de zece săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale. Nu mă atinge-mă este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane. Filmul este o coproducţie România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franţa, iar în 2012 proiectul a fost selecţionat pentru Atelierul secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de la Cannes.

La Festivalul de Film de la Berlin, filmul regizat de Adina Pintilie a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de debut. De asemenea, a primit și marele trofeu al festivalului: Ursul de Aur.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.