Berlinala 2021: ”Nanu Tudor” de Olga Lucovnicova, Ursul de Aur pentru scurtmetraj

Berlinala 2021: ”Nanu Tudor” de Olga Lucovnicova, Ursul de Aur pentru scurtmetraj

”Nanu Tudor” a fost distins, la 5 martie 2021, cu Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj, la cea de-a 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Este o coproducţie Belgia, Portugalia şi Ungaria, în regia Olgăi Lucovnicova, născută în 1991 în Republica Moldova.

Ursul de Argint pentru scurtmetraj a revenit filmului ”’Xia Wu Guo Qu Le Yi Ban” (”Day Is Done”), producţie China, realizat de Zhang Dalei.

Sunt cele două mari câștigătoare dintre cele 20 de scurtmetraje selectate în competiția de anul acesta, desfăşurată online.

Marele Premiu pentru cel mai bun film din competiţia GenerationKplus a revenit ”Han Nan Xia Ri” (”Summer Blur”), producţie China, regizat de Han Shuai.

”Una escuela en Cerro Hueso” (”A School in Cerro Hueso”) (Argentina), de Betania Cappatoa, a primit menţiune specială în competiţia Kplus.

Marele premiu pentru cel mai bun film în competiţia 14plus a fost atribuit peliculei ”La Mif” (”The Fam”), (Elveţia), de Fred Baillif, iar pelicula ”Cryptozoo”(SUA), de Dash Shaw a primit menţiune specială.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin se desfăşoară în două etape. În perioada 1-5 martie 202, are loc etapa Industry Event. Aceasta include European Film Market, Berlinale Co-Production Market, Berlinale Talents şi Word Cinema Fund, destinate profesioniştilor din lumea filmului şi jurnaliştilor acreditaţi.

În perioada 9 – 20 iunie, în cadrul evenimentului intitulat Summer Special, publicul larg va avea acces la vizionarea a mare parte dintre filmele selectate în cinematografele din Berlin.