„Better Together” (VIDEO)

„Better Together” (VIDEO)

Tineri din România și Republica Moldova au participat, din studiourile de acasă, la un proiect global care a reunit 140 de muzicieni din 30 de țări de pe șase continente.

În perioada de autoizolare din cauza pandemiei COVID-19, sub egida rețelei de orchestre „Better Together”, tinerii muzicieni au înregistrat online „Odă Bucuriei” de Beethoven, care este și imnul Uniunii Europene. Din România, au participat la proiect Musica RicercataFilarmonica de Stat Transilvania și Corul de Copii Radio, iar din Republica Moldova – Orchestra Națională de Tineret a Moldovei și tineri membri ai corului La La Play Voices.
Acest proiect are rolul de aduce împreună tineri muzicieni de pe toate continentele și de a demonstra un scop comun: solidaritatea, unitatea. Tinerii muzicieni din România și Republica Moldova au șansa să se întâlnească pe scena virtuală cu tineri muzicieni de pe toate continentele“, a menționat dirijorul Gabriel Bebeselea, inițiatorul proiectului și dirijor al Filarmonicii de Stat Transilvania.