Bibliotecarii împărtășesc experiența

Bibliotecarii împărtășesc experiența

Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni derulează în perioada 7-11 septembrie, un proiect dedicat bibliotecarilor din Rep. Moldova.

Astfel, timp de 5 zile, bibliotecarii moldoveni se întâlnesc cu colegii lor de la diverse biblioteci din Bucureşti, fac vizite de studiu la obiective culturale şi istorice din capitală şi participă la mai multe manifestări socio-culturale prevăzute a se derula în cadrul proiectului.

Acţiunile promovează identitatea culturală şi etnică, creşterea numărului de cetăţeni etnici români care au acces la fondul de carte existent în bibliotecile din Rep. Moldova, dezvoltarea de proiecte culturale în parteneriat, care să îi determine pe cetăţenii de etnie română să studieze în limba maternă şi conectarea la realităţile din domeniul cultural.

Proiectul va fi continuat prin permanentizarea acestuia şi dobândirea unui caracter internaţional prin participarea unui număr mai mare de bibliotecari şi din alte comunităţi româneşti istorice din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Macedonia.

De asemenea, se intenţionează crearea unui website al proiectului, găsirea şi atragerea unor noi surse de finanţare a sesiunilor de training dedicate pregătirii lucrătorilor în domeniu , susţinerea reţelei de biblioteci, cu preponderenţă cele cu fond de carte în limba română şi dezvoltarea bibliotecilor ca sursă vitală pentru comunitatea respectivă, în special pentru comunităţile istorice româneşti.