„Bien Ensemble“: Artiști de origine română din Franța vorbesc despre creația în...

„Bien Ensemble“: Artiști de origine română din Franța vorbesc despre creația în izolare

 Nouă creatori din Franța împărtășesc experiențele lor și proiectele pe care le-au gândit în timpul pandemiei, în cadrul proiectului „Bien Ensemble“, inițiat de Institutul Cultural Român de la Paris. În fiecare zi de marți, până la 13 octombrie 2020, artiști români, precum și traducători care contribuie semnificativ la promovarea literaturii române în Franța vorbesc despre modul în care procesul de creație sau de interpretare, de muncă artistică cotidiană, a fost nevoit să se armonizeze, să se adapteze la condițiile impuse de criza mondială.

Pe pagina de Facebook a ICR Paris puteți urmări înregistrări video cu cu dramaturgul Matei Vișniec și actrița Codrina Pricopoaia, cu pianistele Axia Marinescu și Ramona Horvath, cu coregraful Daniel Pop, cu artiștii plastici Petra Marian și Florin Petrachi, cu scriitoarele Irina Teodorescu și Cristina Hermeziu,  cu traducătorul Nicolas Cavaillès, fiind programate, în perioada următoare, interviuri cu dramaturgul Alexandra Badea, pianista Alina Pavalache, traducătoarea Laure Hinckel, scriitoarea Tatiana Țîbuleac, actrița Mădălina Constantin, tenorul Antonel Boldan, dramaturgul Eugen Jebeleanu, poetul Radu Bata și violoncelistul Andrei Kivu. Materialele video prezentate sunt în limba franceză sau subtitrate în limba franceză.

De asemenea, interviurile săptămânale sunt publicate, în limba română, pe platforma Adevărul.ro, o bună ocazie pentru ICR Paris de a face cunoscute ideile, personalitatea, experienţa şi activitatea acestor artişti şi publicului din România.