Bijuterii dacice reinterpretate la Săptămâna Modei de la Londra 2016

Bijuterii dacice reinterpretate la Săptămâna Modei de la Londra 2016

Expoziția românească “Found.Lost.Found”, o reinterpretare contemporană a formelor încărcate simbolic și pline de expresivitate ale bijuteriilor dacice, va fi prezentată în perioada 19 – 23 februarie, la Săptămâna Modei de la Londra 2016.După cinci prezenţe consecutive la Săptămâna Modei de la Londra, una dintre cele mai exuberante și influente scene ale creativității sartoriale din lume, designul românesc se pregătește să treacă iarăși în prim-plan prin designerii Ioana Ardelean, Maria Otilia Mihalcea, Adelina Petcan și Andreia Gabriela Popescu.

Expoziţia este curatoriată de David Sandu şi face parte din “Fashion Utopias”, secţiune a International Fashion Showcase organizată de British Council şi British Fashion Council în cadrul London Fashion Week.

Andreia Popescu este designer de bijuterie contemporană de autor.

Studentă în ultimul an la Universitatea Naţională de Arte Plastice din Bucureşti, secţia Sculptură, Adelina Petcan a urmat, încă din liceu, cursurile Școlii de Bijuterie Contemporană “Assamblage”, sub îndrumarea lui David Sandu.

Ioana Ardelean este arhitect şi designer de bijuterii. Prima ei colecţie personală, intitulată “Bare Fabrication”, a fost prezentată în cadrul Târgului Internaţional de Bijuterie Contemporană “Autor” din noiembrie 2014, unde, un an mai târziu, avea să câştige Awesome Award cu colecţia “Choreographic

David Sandu este un designer recunoscut pe plan internațional pentru finețea pieselor sale. Este membru al  Metalcyberspace, Klimt02 și Inhorgenta. În anul 2010, i s-a conferit titlul de Furnizor al Casei Regale a României, iar în același an a pus bazele Școlii de Bijuterie Contemporană “Assamblage”, prima formă de instruire în designul de bijuterii din România. În 2015, a fost desemnat “Cel mai bun designer român” de către revista Forbes Life.