Bilanț românesc în atentatul de la Nisa: 3 români dați disparuți, 1...

Bilanț românesc în atentatul de la Nisa: 3 români dați disparuți, 1 copil în stare gravă, 3 persoane în spital

DISTRIBUIȚI

Referitor la semnalările pe rețelele de socializare privind dispariția altor doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa, Ministerul Afacerilor Externe a anuntat luni că până în prezent nu au fost primite solicitări telefonice sau prin e-mail cu privire la persoanele menționate

Conform instrucțiunilor Celulei de Criză a MAE, Ambasada României la Paris a solicitat asistenţa specifică autorităților franceze competente. Verificările cu privire la aceste persoane sunt în curs.

„Rugăm şi reamintim cetățenilor români, precum şi rudelor acestora că au la dispoziţie contactele telefonice ale Consulatului General la  Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24„, anunță MAE.

În urmă cu 10 ore, pe grupul de Facebook SOS Nice, deschis pentru ajutarea victimelor atentatului din 14 iulie, a fost postat un anunț prin care se cer informații despre doi români despre care se știe că erau în Nisa și care nu răspund apelurilor cunoștințelor, scrie Evz.ro. Este vorba despre Alexandru Goldan – un tulcean care spune că e stabilit în insula Capri – și Elena Condei – din Bacău, susținând deasemenea că stă în Capri. El are 27 de ani și 31. Pe profilul lui de FB apare, la 2 iulie, că este în vacanță pe Coasta de Azur. La postarea privind îngrijorarea cunștințelor că ei nu mai răspund la mesaje, un român a și postat un comentariu în care spune că l-ar fi văzut la festivalul de artificii din seara fatidică, lângă Mercure Beach, plaja unui hotel de lângă Promenade des Anglais.

Această știre vine după ce în ultimele zile, Ministerul Afacerilor Externe a căutat o familie de români (soț, soție și un minor) dată disparută la Nisa după atentatul de joi seara. Adriana Coman, o tânără de 28 de ani, a fost identificată într-un spital, rănită în stare gravă, iar băiețelul ei de 8 ani este și el în viață, dar în comă indusă – anunță reprezentanții spitalului de pediatrie Lenval din Nisa. Din nefericire tatăl, Cristian Coman, este în continuare dat dispărut. Soții Coman și băiețelul lor erau la Nisa în vacanță. Probabil că în noaptea atentului s-au dus pe faleză, încântați de focurile de artificii de ziua Franței. Și e foarte posibil ca, pe Promenade des Anglais – locul unde camionul a intrat în mulțime, toți 3 să fi fost loviți.

Dacian Cioloș a anunțat că a discutat cu premierul francez despre familia Coman și că a primit asigurări că medicii de la Nisa vor face tot ce le stă în putere pentru a-i ajuta să-și revină, iar polițiștii speră să dea de urma tatălui. Prim-ministrul, afectat de acest caz, a scris apoi pe pagina sa de Facebook: „Din păcate, atacul terorist de la Nisa ne-a atins și pe noi„.

Potrivit Ministerului Afacerilor EXterne, până la acest moment, pe listele oficiale de persoane decedate nu figurează persoane de cetățenie română, în afara celor două persoane rănite, găsite de oficialități încă de vineri.

Ambasada României la Paris a anunțat că menține legătura permanentă cu Celula de Criză instituită la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celula de Criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de Interne francez.

Demersurile instituționale ale Celulei de Criză a MAE continuă în regim de permanență.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.