Biserică românească finanțată de MRP, sfințită la Roquetas de Mar (Spania)

Biserică românească finanțată de MRP, sfințită la Roquetas de Mar (Spania)

DISTRIBUIȚI
Foto: MRP

Subsecretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Victor Ionescu, a luat parte, în cadrul vizitei efectuate în perioada 20-23 aprilie în provincia spaniolă Almeria, la târnosirea bisericii cu hramul „Botezul Domnului” din municipiul Roquetas de Mar.

Sfințirea bisericii reprezintă un eveniment de o mare semnificație pentru comunitatea românească din regiune, atât prin dimensiunea spirituală a momentului, cât și prin participarea unor înalți prelați, a autorităților locale din Spania și din țară și a reprezentanților consulatelor României la Almeria, Sevilla și Barcelona.

MRP s-a aflat printre instituțiile care au contribuit financiar la finalizarea bisericii din Roquetas de Mar, după ce parohia a depus și a primit finanțare, prin proiect, pentru realizarea unei părți a picturii din interiorul lăcașului de cult.

Sfințirea a fost săvârșită duminică, 22 aprilie a.c., de Înalt Prea Sfințitul Iosif, Mitropolit Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei și de un sobor de preoți.

„A fost un eveniment de mare emoție, de mare încărcătură spirituală pentru românii din regiune și a fost o onoare pentru mine să pot fi în mijlocul lor cu ocazia sfințirii primei biserici ortodoxe de zid de aici. Am văzut din nou, cu acest prilej, că atunci când există dorință de a coopera și de a colabora se întâmplă lucruri extraordinare pentru comunitate. Au stat alături la această ceremonie prelați ortodocși și catolici, primarul din Almeria și președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, de unde provin cei mai mulți dintre românii noștri din această provincie. Biserica cu hramul „Botezul Domnului” din Roquetas de Mar e rezultatul eforturilor enoriașilor, dar și ale autorităților române și spaniole. Prin intermediul bisericii, comunitatea poate beneficia, direct și indirect, de alte proiecte pe care MRP e dornic să le finanțeze”, a spus subsecretarul de stat Victor Ionescu.

Delegația condusă de demnitarul român s-a deplasat apoi la bisericile ortodoxe române din Almeria și Motril, unde a avut discuții cu membrii comunității. Românii le-au prezentat oficialului MRP și consulului general la Almeria, Robert Hellvig, problemele cu care se confruntă și s-a discutat despre soluții atât pentru obținerea de fonduri prin MRP, despre facilitățile acordate de Guvern românilor care intenționează să revină în țară, cât și despre aspecte consulare. În acest sens, la discuțiile de la Motril a luat parte și un oficial al departamentului pentru integrarea străinilor din cadrul primăriei municipiului.

În cadrul vizitei de lucru, subsecretarul de stat Victor Ionescu a dorit să vadă și locul unde se construiește biserica penticostală românească din Roquetas de Mar, dat fiind și rolul important pe care comunitatea penticostală îl are în cadrul comunității românești din provincia Almeria.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.