Blaga: Ordonanța privind votul în Diaspora, în dezbatere din 15 august, va...

Blaga: Ordonanța privind votul în Diaspora, în dezbatere din 15 august, va permite înregistrarea online

Ordonanța privind votul în Diaspora va intra în dezbatere publică pe 15 august și urmează să fie adoptată de Guvern cu puțin înainte de data de începere a sesiunii parlamentare, a anunțat, joi, copreședintele PNL Vasile Blaga.

Astăzi (joi — n.r.) am avut o discuție cu doamna ministru Ligor privind ordonanța de urgență pe care Guvernul o pregătește pentru a facilita prezența la vot a câtor mai mulți români din Diaspora. Ordonanța de urgență va intra în dezbatere publică în 15 august. (…) și în preajma începerii sesiunii parlamentare o să o aprobe în Guvern“, a declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres.ro, într-o conferință de presă la finalul întâlnirii pe care conducerea liberală a avut-o la sediul PNL cu ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor.

Copreședintele PNL a precizat ca ordonanța de urgență va permite înregistrarea online pentru toți cei care doresc să voteze în Diasporă. “MAE o să propună AEP o listă de secții de votare acolo unde la toate scrutinele parlamentare de până acum s-au prezentat români la urne. De asemenea, o modificare față de actuala lege, listele suplimentare, deci vor putea vota pe liste suplimentare cetățenii români oriunde în aceste secții, și nu numai la misiunile diplomatice, cum este acum prevăzut în lege“, a explicat Blaga.