Bogdan Nicola organizează un concert muzical în Danemarca

Bogdan Nicola organizează un concert muzical în Danemarca

Muzicianul român Bogdan Nicola va urca, în data de 22 martie la ora 19:30, pe scena Konservatoriets koncertsal (Radiohuset) Julius Thomsens Gade 1, 1970 Frederiksberg din Danemerca, în cadrul unui concert prin care dorește să-şi încânte colegii studenţi şi profesorii.

Îmi face plăcere să vă invit la concertul meu de debut pe 22 martie. Acest concert va marca încheierea călătoriei mele ca student la Academia de Muzică Regală Daneză. As dori să-mi exprim mulţumirea, simpatia şi recunosţinţa faţă de toţi profesorii pe care i-am întâlnit în această călătorie fascinantă ca student din 1996 până în prezent şi as vrea să îi menţionez pe această cale pe Ana-Maria Ciornei, Viniciu Moroianu, Bogdan Voda, Nina Gade şi desigur pe mentorul, maestrul şi cel mai bun prieten al meu, Niklas Sivelöv” a postat artistul pe pagina de facebook a evenimentului.

Acesta va interpreta variaţii ale lui Mozart, Beethoven, Schubert- Wanderer fantasy, Brahms şi Grieg, iar după concert va fi organizat un bufet cu mâncare românească și vin în foaierul Carl Nielsen.

Bogdan Nicola a studiat pianul la Colegiul de Muzică ”George Enescu” și Academia Națională de Muzică din București, iar în prezent, este masterand la Academia  Regală de Muzică din Danemarca, instituție în cadrul căreia a urmat și absolvit programul de licență.