Bogdan Stanoevici în mijlocul maramureşenilor: Limba română – legătura indicutabila intre români!

Bogdan Stanoevici în mijlocul maramureşenilor: Limba română – legătura indicutabila intre români!

”Sunt două legături indiscutabile între noi, românii: limba română și biserica ortodoxă românească. Această prezență masivă a oamenilor îmbrăcați în port popular ne oferă credința că românismul și tradițiile românești n-au cum să dispară. Maramureșul este un exemplu care ar trebui urmat de toți românii”, a subliniat ministrul Bogdan Stanoevici, prezent pe 7 septembrie la slujba religioasă din localitatea Nănești (comuna Bârsana), unde a avut loc resfințirea bisericii după executarea lucrărilor la exterior.

Totodată, în prezența PS Iustin Sigheteanul s-a sfințit și altarul de vară, loc în care a și fost oficiată slujba. La acest eveniment atât de important pentru locuitorii din Nănești a fost prezent și ministrul Românilor de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

Vicepreședintele Consiliului Judeţean Maramureș, Gabriel Zetea, consideră că este foarte important faptul că, pe parcursul acestui an au fost invitați în județ oameni cu putere decizională la București, oameni care vin pe meleagurile maramureşene și rămân impresionați: ”Rămân plăcut surprinși de puterea de credință a maramureșenilor, de minunatele tradiții și obiceiuri pe care noi încă știm să le păstrăm, de portul popular, de cântecul tradițional maramureșean, dar mai ales, de felul nostru de a fi. Ceea ce este cel mai important, însă, este ca acești oameni să-și dorească să revină pentru a ajuta Maramureșul”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici a arătat că a mai fost în Maramureș cu mult timp în urmă, când avea 16 ani și, la ora de istorie, s-a îndrăgostit de statutul de ”daci liberi” însușit de maramureșeni. El a subliniat faptul că sâmbătă, alături de alți miniștri s-a aflat la o sărbătoare care a avut loc în Bistrița, dar a aflat despre evenimentul de la Nănești și a dorit să participe la ”binecuvântarea acestei biserici de către PS Iustin Sigheteanul.