Acasă Cultura / Culte Bookfest revine la Chișinău de Ziua Limbii Române

Bookfest revine la Chișinău de Ziua Limbii Române

După o pauză de doi ani, începând de astăzi, 31 august, și până în 4 septembrie, la Chișinău, Centrul Multifuncțional al Universității de Stat din Moldova are loc a cincea ediție a Salonului Internațional de Carte – Bookfest.

Cele peste 30 de edituri participante, majoritatea din România, vor aduce în atenția cititorilor peste 30.000 de volume care vor putea fi cumpărate la prețuri promoționale. În cele cinci zile de desfășurare a Bookfest vor avea loc și lansări de carte, dezbateri literare, ateliere și întâlniri cu scriitorii.

Bookfest Chișinău beneficiază de Înaltul Patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis, și al președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în prezența președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, a consilierului prezidențial al președintelui României Klaus Iohannis, Sergiu Nistor, a ministrului Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, a ministrului Educației din Republica Moldova, Anatolie Topală, a președintelui Institutului Cultural Român, Liviu Sebastian Jicman, a secretarului de Stat al Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova al Guvernului României, Adrian Dupu, a ambasadorului României la Chișinău, E.S. Cristian Leon Țurcanu, a profesorului Adrian Cioroianu, managerul Bibliotecii Naționale din România, a rectorului USM, Igor Șarov, a vicepreședintei Asociației Editorilor din România, Lidia Bodea, și a numeroși invitați.

La finalul expoziției, editurile participante vor dona Bibliotecii Naționale a RM  cărți care vor fi distribuite bibliotecilor din Rep. Moldova.