Acasă Alte comunitati Carti pentru elevii romani din Belgia

Carti pentru elevii romani din Belgia

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a vizitat, luni, şcoala Athénée Royale din Bruxelles, unde a a participat la o oră de limbă română în cadrul cursurilor opţionale de limbă, cultură şi civilizaţie română. Aceste cursuri sunt organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Institutul Limbii Române (ILR) și sunt susţinute de un cadru didactic român, rezident în Belgia. La sfârșitul orei de curs, ministrul a oferit fiecărui elev cărţi şi materiale didactice în limba română.

Şcoala Athénée Royale numără 200 de elevi, dintre care peste 10% români. Nu întâmplător, unitatea belgiană de învăţământ se află printre cele 11 şcoli în care Institutul Limbii Române a implementat, începând cu 2008, cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească. Aici, există două grupe de elevi români, atât pentru învăţământ preşcolar, cât şi pentruînvăţământ primar şi gimnazial. Orele sunt asigurate de un cadru didactic de orgine română. Din 2008 şi până în prezent, în Belgia, aproximativ 1.000 de copii români au beneficiat de aceste cursuri.

Articolul precedentUnde vor românii să muncească
Articolul următorDoctorul roman din Montreal, Daniel-Constantin Manolescu, a primit Medalia Jubileului de Diamant al Reginei Elisabetha a II-a