Bucătari din România, Ungaria și Slovacia au participat în perioada 26 – 28 septembrie, la Praid, lacea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Sarmalelor, manifestare în care sunt prezentate tradițiile culinare românești și ungurești.
La fel ca în fiecare an, locuitorii din Praid și turiștii veniți în vizită au fost treziți cu sunet de fanfară, după care echipele au defilat în toată localitatea și i-au invitat pe toți cei interesați să li se alăture.
În parcul central din Praid au fost puse la foc zeci de ceaune pline cu sarmale preparate după rețete foarte diferite, menite să satisfacă toate gusturile, inclusiv ale vegetarienelor, informează Agerpres.
Participanții la festivalul de la Praid au fost premiați la mai multe categorii, cum ar fi cea mai mică și cea mai mare sărmăluță, cel mai tânăr concurent sau cel mai frumos stand. Manifestarea este completată cu spectacole populare sau cu întreceri sportive.
O echipă de bucătari din Miercurea Ciuc s-a gândit să prepare sarmale în care procedeul obișnuit este inversat, adică bucata de carne este umplută cu varză, dar și sarmale uriașe, “pentru cei cu poftă mare de mâncare”.