„Bucureşti, unde eşti?” are priză la public

„Bucureşti, unde eşti?” are priză la public

Filmul „Bucureşti, unde eşti?” (regia Vlad Petri) a obţinut Premiul Publicului la Festivalul Filmului European, ediţia a XVIII-a, care s-a încheiat la Bucureşti, vineri seară, la Cinema Elvira Popesco. „Nu e doar un film despre proteste. Cred că e despre societatea în care trăim, cu bune şi rele. E un film prin care ne dorim să problematizăm, să deschidem discuţii, să punem semne de întrebare şi nu neapărat să oferim soluţii”, a spus Vlad Petri, care le-a dat o veste bună cinefililor români: filmul său va intra în cinematografe în data de 13 iunie.

Premiul Publicului, un premiu onorific și de popularitate a fost înmânat în numele organizatorilor de Liviu Jicman, vicepreşedinte al Institutului Cultural Român: „Ediţia din acest an a fost un succes”, a declarat Liviu Jicman, care a arătat că Institutul Cultural Român pregătește organizarea, de anul viitor, a Festivalului Filmului European în mai multe oraşe din ţară.

Nouă din filmele care au putut fi urmărite la Bucureşti, la Cinema Studio şi Cinema Elvire Popesco, au fost proiectate în perioada 16-18 mai la Cinema Arta din Târgu Mureş.

Festivalul Filmului European, ediţia a XVIII-a, a găzduit filme din  25 de ţări și s-a desfășurat în perioada 9 – 15 mai la Bucureşti şi 16-18 mai la Târgu-Mureş, aducându-le cinefililor 42 de filme (drame, comedii, filme biografice, documentare și de animaţie). Festivalul este organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene.

Ambasadorul onorific al Festivalului Filmului European, ediţia 2014, este regizorul Adrian Sitaru, autor a numeroase producţii cinematografice, printre care scurtmetrajele Valuri, Lord, Colivia şi lungmetrajele Pescuit sportiv, Din dragoste cu cele mai bune intenţii, Domestic. Clipul de promovare al acestei ediţii oferă o viziune personală asupra caracteristicilor filmului european şi asupra rolului său în cinematografia mondială.